Welk type onderwijs past het best jouw hoogbegaafde kind? Inmiddels zijn er in het Gooi verschillende alternatieven, zowel in deeltijd als voltijd. In het afgelopen jaar is daar nog een alternatief bijgekomen: de tweetalige basisschool Merlin in Eemnes biedt onderwijs dat goed blijkt te passen bij deze kinderen. Annette Jonker, directeur: ‘Op dit moment is een derde van de leerlingen populatie op Merlin hoogbegaafd. Veel ouders in de regio zijn hiernaar op zoek. We noemen dat HB-vriendelijk: onderwijs dat past bij hoogbegaafdheid. De kinderen krijgen een stevige basis in twee talen en uitdagend onderwijs, gewoon in de eigen groep.’

HB-vriendelijk onderwijs

Merlin is een moderne school met nieuwsgierige leraren en kinderen uit Eemnes en omstreken. Zij ontwikkelen uitdagend onderwijs met het IPC (International Primary Curriculum). Annette Jonker: “HB vriendelijk onderwijs bieden is voor ons een logische volgende stap, nadat we veel ervaring hebben opgedaan met tweetalig onderwijs. Door dat te combineren met thematisch en verdiepend onderwijs met een internationale twist van IPC. Binnen de school is een HB-specialist werkzaam die samenwerkt met de ATlas groep van Alberdingk Thijm Scholen; een deeltijd voorziening voor hoogbegaafde kinderen van alle scholen van Alberdingk Thijm.”

Nina, een leerling uit groep 8, vertelt over de school:

“De sfeer op school is heel fijn en er zijn veel internationale mensen. Ik voelde me direct heel welkom, dat komt ook doordat de leraren je opdrachten geven op je eigen niveau. Dat is heel leuk!”