Leerlingen van Merlin hebben een game ontwikkeld, in opdracht van het Van Gogh Museum en ASML. Ze willen met deze game tieners kennis laten maken met schilderijen van Van Gogh: het Roblox-spel. De leerlingen zijn hiermee geselecteerd voor de halve finale van de Vakkanjers Junior. Vakkanjers is een landelijk programma van Jet-Net & TechNet en komt voort uit een initiatief van technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. 'In het licht van Vincent' is dit schooljaar de titel van de Vakkanjer Challenge. 

 

Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen leerlingen hun vakmanschap. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever, dit jaar zijn dat het Van Gogh Museum en ASML. De leerlingen kregen de opdracht om een slimme oplossing te bedenken om een doelgroep die niet naar het museum toch te laten genieten van de schilderijen van de bekende schilder. 

Vandaag hebben we te horen gekregen dat het Roblox-spel door is naar de finale! We zijn ontzettend trots op onze leerlingen.