Voor de laatste unit van het schooljaar hebben we gekozen voor een thema waar we in alle klassen over kunnen leren, namelijk de Olympische spelen! Het startpunt was heel leuk én interessant. Jan Bos kwam ons vertellen over hoe je kunt oefenen en trainen als je erover droomt om met de Olympische spelen mee te gaan doen. Het was heel verrassend om te horen welke tips hij daarvoor heeft. Het gaat om: plezier, doorzetten, flexibel zijn en samenwerken. We ontdekten al snel de overeenkomsten met de Personal Goals! De kinderen hadden vragen voorbereid voor Jan. Prachtige vragen waren dat zoals: Met welke medaille was je het meest blij? Hoe oud was je toen je met schaatsen begon? Hoe voelt het als je op een podium staat om je medaille te ontvangen?

Daarna is hij in de klassen geweest zodat de kinderen de vragen die zij nog hadden konden stellen. Iedereen mocht de medaille ook nog even om. Die was heel wat zwaarder dan we hadden verwacht.

In de klassen zijn we verder aan het leren over de Olympische spelen. Bijvoorbeeld over de geschiedenis daarvan, we ontwerpen vlaggen en medailles, we leren hoe je fit wordt. Op de leerwanden achterin de klassen kunt u de leerbewijzen bekijken.